c-nea

Durum: 11 - 0 - 0 - 0 - 22.11.2017 16:53

Puan: 54 -

6 yıl önce kayıt oldu. 1.Nesil Yazar.

Henüz bio girmemiş.

yenidoğan bebeğin ağlama sebepleri

1. neden: açlık, 2. neden: açlık, 3. neden: açlık. ancak bundan sonra farklı bir neden ararız demişti yenidoğan doktorumuz. haklıymış.

yenidoğan bebeğin gazı falan olmaz, 3. haftaya kadar sindirim sistemleri tam oluşmadığı için o ihtimali eleyin (her ne kadar ağladığı anda kesin gazı var diyecek birkaç kişi çıksa da).

bir de çocuk strese girmiştir yahu, doğum travması diye birşey var. varolduğunuzdan beri içinde yaşadığınız ılık havuzdan sizi çıkarıp ışıklı, sesli, soğuk bir ortama alsalar siz de strese girmez misiniz?

hemen paniklemeyin, anne bebeğe sarılsın, süt yoksa da emzirsin mümkün oldukça. bir de o öyle konuşuyor, ağlamasında yetişkin insan ağlaması kadar derin anlamlar aramamaya çalışın :) biliyorum çok zor. ama siz strese girdikçe onu sakinleştirmeniz daha da zorlaşacak. konuştuğunuzu anlamasa da hissettiklerinizi anlayabilir.

tabii ağlaması kesintisiz olarak belirli bir süreyi aştığında mutlaka doktorunuzla görüşün. biz can havliyle acıbadem hastanesi' ne gittiğimizde kesintisiz olarak 3 saat ve fazlası süren ağlamaları mutlaka hastanede değerlendirmek gerektiğini söylemişlerdi.

doğum için hastane seçme kriterleri

tam teşekküllü olması, bebek yoğun bakım ünitesi.

doğum paketinize göre bebeğin doğum sonrası ilk komplikasyonları da sgk anlaşması olmasa bile paket kapsamında karşılanabiliyor, önceden hastane ile mutlaka görüşmek lazım.

hamilelikte sağlıklı tatlılar

olmaz öyle birşey. ya sağlıklıdır, ya tatlıdır.

dr browns

bebek biberonu kendisi tutmaya başlayana kadar cam olanı güzel. hava yutmayı azaltan sisteminin yanısıra hijyen açısından da iyi hissettiriyor. ama bebek kendisi içmeye başladığında çok ağır ve kırılabilir olması dezavantaj. içerken uyuyor çünkü minnoş, ya yüzüne düşerse? :)

anne sütünü artıran besinler

çok takviye gerekiyorsa solgar brewer's yeast ile çemen otu hapını birlikte kullanın, sütü inanılmaz arttırıyor.

ama gerçekten çok takviye gerekiyorsa kullanın, başka türlü o kadar çemen kokmak tahammül edilebilir birşey değil :)

anne sütünü artıran besinler

kabak kavurma dediler yedik :)

hipp natal da iyi gerçekten, içimi de hoş.

lierac

doktorların da tavsiye ettiği marka. çok geçe kalmadan, en az hamileliğin 6. ayı gibi başlayarak gittikçe sıklaştırarak kullanmakta fayda var. başlangıçta haftada bir, sonrlara doğru gün aşırı gibi.

herkeste etkisi aynı olmayabilir, çatlak genetik yatkınlığa da bağlı sonuçta.

pişik kremi

iki tip krem var. sudocrem/desitin gibi bariyer kremler (poponun bezin yüzeyiyle temasını engelleyerek iyileşme fırsatı sağlayan) ve bepanthol baby gibi nemlendirerek iyileştirmeye çalışanlar. fazla hassas olmayan durumlarda zeytinyağı da gayet mantıklı, sonuçta doğal nemlendirici.

ben hafif hassasiyetlerde bepanthol kullanmayı tercih ediyorum. sudocrem ve desitini sürdükten sonra bebek bir dönse heryere alçı sıvanmış gibi bulaşıyor :)

zaten çok ağır pişiklerde (yara gibi olduğunda) bunlar da kesmiyor. hiç beklemeden doktorunuza gösterin; bize bir antibiyotikli krem, üstüne mantar kremi, 3. kat olarak da desitin önermişti ama böyle kapsamlı bir tedaviyi kafanıza göre yapmayın. bu hale dönüşmesi de hiç zor değil, cilt hassassa prima premium' un peteklerinden bile olabiliyor :(

süt pompası

özellikle çalışan anneler için kurtarıcı. çünkü bebeği emziremediğiniz zaman süt sağılmazsa hızla azalıyor, bebek de sütle doyamamaya başladığında başka besinlere yönelebiliyor.

avent kullandım, herhangi bir sorun yaşamadım.

bu arada, emzirmenin psikolojik yönünü de es geçmemek lazım; mümkünse bebeğinize (yanımda olsa zaten onu emziririm) ya da fotoğrafına bakarak sütünüzü sağın deniyor avent' in kutusunda.

ayşe öner

gülben ergen, çağla şıkel gibi ünlülere de doğum koçluğu yapmış hemşire. kitabı klişe ama genel olarak pozitiftir, kafaca rahatlamaya ihtiyacınız olduğunda okuyabilirsiniz.

hastane çantası

özel hastanelerde doğum yapacaklar için liste oldukça sadeleştirilebilir. tabii yine de heveslendiklerinizi yanınıza alın, içinizde kalmasın :) mesela memorial' da

penye battaniye (hastane çok sıcak zaten çok kalın şeyler örtmeyin çocuğa)
body
tulum
çorap
bere
eldiven
bebek bezi
anne için ped
havlu
hastane terliği (otel terliği gibi, yedeklenebilir) zaten verilmişti.
ilaç vb gerekenleri de zaten hastaneden temin edebilirsiniz.

tabii doğum öncesi hastaneyle görüşerek doğum paketiniz içinde neleri sağladıklarını teyit etmekte fayda var.

bence elzem olanlar

anne için
beli rahat bir kıyafet (hamilelik kıyafetleri de olur ama biraz küçüleceksiniz unutmayın :)
birkaç çamaşır (kullan-at olabilir)
emzirme sütyeni
çorap (özellikle anestezi sonrası ayaklar üşüyebilir)
pijama/gecelik
mevsime göre gerekliyse hırka/sabahlık
diş fırçası-macunu

bebek için:
bir takım yedek kıyafet (body, tulum, eldiven, bere, çorap)
ana kucağı (bebeği eve götürürken arabaya kadar ve arabada)
Henüz bir favori entry yok.

Toplam entry sayısı: 11

süt pompası

özellikle çalışan anneler için kurtarıcı. çünkü bebeği emziremediğiniz zaman süt sağılmazsa hızla azalıyor, bebek de sütle doyamamaya başladığında başka besinlere yönelebiliyor.

avent kullandım, herhangi bir sorun yaşamadım.

bu arada, emzirmenin psikolojik yönünü de es geçmemek lazım; mümkünse bebeğinize (yanımda olsa zaten onu emziririm) ya da fotoğrafına bakarak sütünüzü sağın deniyor avent' in kutusunda.
Henüz takip eden biri yok.

Bu sitede yer alan bilgiler kullanıcıların yorumlarını içermektedir, hiç bir şekilde doktor tavsiyesi yerine geçmez. Herhangi bir tıbbi sorununuzda lütfen bir doktora danışınız.

annebebeksozluk.com iletişim : info@annebebeksozluk.com